søndag, juni 03, 2007

 

Bøllespiren deler ud:-)

I fredags kom de sidste varer så. Vi havde bestilt fra Nutana, Urtekram og Urtegården. Sådan en halvpalle kan man altså kun få leveret ude på asfalten...kørebanen, med andre ord. Heldigvis var vi mange hjemme, selv de helt små oksede løs:-) og snart stod kasserne stablet på terassen og ventede på, at de andre familier skulle komme... Kl. 16 begyndte folk at drysse ind, efterhånden som de fik fyraften. Snakken gik - de fleste kendte kun hinanden fra mailen, og nogen var gamle skolekammerater, der ikke havde set hinanden i mange år. Alle familier var repræsenterede, og det med bare 2 dages varsel!
Efter kaffen og Anitas kage smøgede vi ærmerne op og gik ombord i de mange pakker og kasser. Næh og uhm og "guuud ja, hvorfor har jeg ikke bestilt det? Vil du sælge mig en pose?" "hvad laver du med det? har du en opskrift?". Der blev krydset af og tjekket lister (tak til den, der opfandt excel:-)).......
.......det blev delt kolli (hele kasser/pakker. De fleste firmaer sælger kun i hele kolli, og så er det, at det er smart at være flere familier om at dele) - Bettina og lille Eline kiggede til undulaterne Mulle og Ida, der var ude at hænge i det fine vejr.
...det er lidt som at lege købmandsbutik, ikke? Bare med rigtige penge:-)
Ved fintælling viste vi os at være 11 voksne og 17 børn. Det mærkede man nu ikke som andet end hyggeligt. Ungerne hoppede i trampolin. klatrede i træer og legede i sandkasse. De store drenge huggede brænde og passede bålet sammen med de voksne "drenge" :-) Der var sammenskudsmad: Pandekager og pølser på bål, bulgursalat og pølsehorn. Konerne snakkede, ja, vi gjorde!

Der blev diskuteret madbytte-idéer. Noget med at gå sammen om at lave færdigretter til fryseren - og så bytte med hinanden. Fed idé, altså. Måske vil vi endda finde lokaler og lave det sammen.

Jeg tror, alle var mætte og fyldte med godt humør og idéer, da de hen på aftenen trillede hjem igen - på cykel, i vikle, i bil og campingbus (den er bare blevet flot, Lulli!)

Hvor er det bare meget sjovere og nemmere at handle ind, når man er mange om at dele. Måske er der lidt papirnusseri, men det lærer vi jo også noget af. Helt stille behøver hovedet vel ikke stå på en hjemmegående:-)

Vi har indtil videre fået aftaler med:

Hanegal

Urtekram

Urtegården

Vivatex

Nutana

Naturkost og

Skærtoft Mølle







Kommentarer:
Ih, den der indkøbsforening, Ane - det er godt nok snildt!! Vores forsøg på at starte een op i friskoleregi er lagt lidt til side grundet familiære omstændigheder - men en dag tar vi det op igen. Både den hygge der er hver gang folk viser eller beretter om samværet når coli skal deles og mel og gryn måles op, samt naturligvis den besparelse der er på flere måde, gør at det er tiltalende... Det skal nok lykkes en dag!
KH Susanne
 
Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]





<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Opslag [Atom]