tirsdag, marts 27, 2007

 

Multidansk

Dette er vores mappe med danskspil - der er både fotolommer og alm. plasticlommer i. De forreste spil her er fra Multidansk.horsens.dk
Der er ordplader og billedplader.Vi har printet "hele balladen" i 2 eksemplarer, så det ene eksemplar kan klippes i stykker til brikker. Så kan vi bruge pladerne allesammen. Der er mange måder at bruge dem på i kombination.



Lidt om hjemmesiden med materialet:

I et samarbejde mellem Horsens Kommunes bibliotek og kommunens tosprogskonsulenter er dette materiale blevet til:

http://www.multidansk.horsens.dk

Formålet er "at materialet generelt kan bruges til sprogstimulering, også for tosprogede børn i børnehaveklassen og i indskolingen. Ligeledes mener vi, at børn i de yngste modtagelsesklasser kunne drage nytte af materialet.
Børnene kommer via de legeprægede, interaktive opgaver i gang med sproglige aktiviteter på flere niveauer: Lytte, tale, læse, skrive. Læsningen og skrivningen vil naturligvis være legeskrivning og legelæsning. Dog vil der være indbygget mulighed for, at det dygtige barn tidligt tilegner sig egentlige læse- og skrivefærdigheder. " (Fra hjemmesiden)
, men vi har stor glæde af opgaverne. Dels er det sjovt at arbejde med headset på, synes børnene - dels er der en del opgaver, hvor man kan klikke på et ord og få det læst højt. Når man ser og hører et ord på samme tid, sker der en audio-visuel kodning, som giver meget.


Vi bruger sider med Uv materiale på nettet, når det er nødvendigt, at Karen arbejder selvstændigt i lidt længere tid (som i dag, hvor der er syge søskende, der kræver ekstra pleje).



I dag spillede hun en del rimespil, læste Ulven og de 7 gedekid (igen med mulighed for oplæsning ved at klikke på teksten),printede en påklædningsdukke ud og fandt så et meget fint billedlotteri med både ord- og billedplader. Vi brugte det sådan:


Denne her spillede vi idag. Ordplader og billed brikker (vi tog kun 2 plader i brug, så det var til at overskue)

Med en lille tegning på bagsiden af brikkerne, inden man klipper dem ud. bliver pladen selvkontrollerende (læg alle brikker på - læg et stykke papir over - vend rundt . TA DAAAA)












Kommentarer: Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]





<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Opslag [Atom]