mandag, januar 08, 2007

 

Så er vi tilbage igen :-)

Godt nytår!!!!Efter en velfortjent juleferie lægger vi ud med lidt morgengymnastik.....
"Hvem vil være med til at danse, hoppe, snige som en tiger...eller som her; flyve?"

Når pulsen er oppe og vi er varmet godt op (det sørger Karen for - hun husker ALT, hvad hun lærer til trampolin. Det kan godt tage pusten fra moren ;-)), så øver vi at rulle henover hinanden, gå på line på en voksen - det kan godt gynge en del - og at stå på hovedet og på hænder op ad skabet.
Nogen gange trommer vi til. Så kan man jo altid gå hen og spille lidt, hvis man trænger til en pause. Ellers ligger Eric Claptons "Back Home" på anlægget - den kan de bedst lide at danse og hoppe til. Og faktisk er det også den, Svend og Kirsten trommer til på billedet her. De har allerede siddet i et helt nummer - og de holder pulsen meget af tiden. Det er god afslapning bare at sidde og tromme ligeså stille. (Nå ja, stille og stille, men se lige, hvor de er fjerne i blikket - helt inde i musikken)

Vi har haft en dejlig rolig juleferie - og Andreas og Marie var endelig hjemme igen. Så mærker vi, hvor de er savnede, og hvor knyttede små og store er til hinanden.

Vi har haft god tid med mormor og morfar - og med moster Astrid, som blev et par dage hos os. På stille og roligt kaffe-og-lasagne-plan har vi nydt at se lidt til Helges søskende også.

Karen har læst og regnet meget i ferien som en del af legen. Hun kan godt lide at skrive små beskeder, læse for de andre børn, finde ud af, hvad der står på skilte og emballage. Hun har fået Pixilinespil til Pcen, og de giver jo en del træning på en regnvejrsdag, men også magnetbogstaverne og klodserne med ord og bogstaver på, som børnene fik til jul, pirrer hendes læse - og stavelyst. De er i øvrigt lækre. Se dem her i forgrunden af billedet:


Nå ja, man kan da også godt læse en Bartholdy-bog, selvom der ikke er bogstaver i. Det er de skønneste bøger af Pia Taulov. Til alle, der ikke kender dem: Skynd jer at gøre noget ved det!!!

Klodserne er fra Den Gamle Skole http://www.gamleskole.dk
De har mange gode ting - også til (hjemme-) skoler.

Nu er det jo ikke fordi man behøver specialudstyr for at lære fx at læse og regne. Det at fremstille materiale sammen med børnene kan være rigtig godt, og bibliotekerne er også en god hjælp, men vi har alligevel valgt at købe en kugleramme, et træur, illustrerede plakater med tal og alfabetoversigt - den slags, der holder og bare er godt værktøj.


Kommentarer: Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]





<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Opslag [Atom]