tirsdag, december 05, 2006

 

Skolefrie Freya

November bød også på hjemmeskolegæster.
Der kan jo være lidt langt til "kollegerne og klassekammeraterne", for det er nu noget ganske særligt at være sammen med andre børn, der også bliver hjemmeundervist. Med to overnatninger på ganske almindelige hverdage - dét er jo en af fordelene ved det skolefrie liv :o) - kom Mette med sine børn, Silas på 1½ år og Freya på 6 år. Freya går sådan set ikke rigtig i hjemmeskole, da de unschooler hjemme hos dem (læs mere på deres blog: http://www.skolefri.blogspot.com)
Bare fordi man er lige gamle, har samme køn og går i hjemmeskole, behøver man jo ikke falde i hak - men det gør Freya og Karen bare.
De leger og snakker og viser hinanden alt fra deres liv; bøger, legetøj, skatte i små æsker...og de snakker og hygger og leger - leger - leger.
Nu er de fra Vanløse, så det er jo op til os voksne at give plads til sådan et venskab. Mette og jeg udveksler en masse over nettet, men alle - og især børn - har bedst af at få sat menneske, stemme, duft, latter og holde-om-skulderen på hinanden og VÆRE SAMMEN. Det var et par skønne varme dage.Vadehavet måtte de jo se - Kirsten og Svend viser vej på Rømø.

Mette og Silas - uh, det var altså lidt af en stiv kuling, der mødte os. Men bare lige en lille tur og blive rusket igennem.....

...og så langs Vadehavet til Nørremølle.

For vores mormor måtte de da også "se" :o) Hun har et dejligt værksted, hvor man bare må boltre sig ved det store tegnebord, og der er en masse mærkelige ting allevegne; fuglevinger, kranier, dukker og STEN. Pigerne havde samlet en hel vaskeklud fuld af sten (skal vi være fuldstændig ærlige, så var det vist mest murbrokker fra noget gammel kystsikring, men det er ikke så vigtigt). Dem slæbte de andægtigt hen til mormor og satte af i skødet på hende. For som Karen betroede Freya på bagsædet; "Min mormor er VILD med sten!!!"

Nåja, hun har da også en hjemmeside: http://www.arlu.dk - med masser af sten :o)



Hjemme igen. Endelig en ordentlig makker til Pocahontas-billedlotteri. En, der har forstand på, hvilke billeder der er flottest og den slags :o)

Det var en vældig god idé, vi to fik der, Mette.

Rart at have ro til at diskutere små og store udfordringer i dagligdagen med ansvaret for børnenes læring. Jaja, de er ikke så store endnu, og "pensum" hedder 0.klasse. Men det er en ny opgave at løfte i forhold til det ansvar, der jo har været hele tiden (da vores andre børn jo heller ikke er i institution - og hvad er det i det hele taget også for noget, det der med at lægge ansvaret over på institutionerne eller rettere lægge det fra sig, hvis børnene bliver passet ude...nå, det er en anden snak), og det er rart at dele ideer og knække de hårde nødder over kaffekoppen i pyjamassen. Tænk, hvis der var flere, der hjemmeskolede - og man kunne have det netværk i sin dagligdag. Det findes jo - men fx Canada er da lidt langt at flytte ;o) Så hellere rejse til Vanløse ind imellem.


Kommentarer: Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]





<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Opslag [Atom]