tirsdag, december 05, 2006

 

Novemberbilleder

Efter 6 timers leg i det fri i den milde november.......
.....godt vi havde bålet at varme os ved :-)
Vi tænder ofte bål, når vi er ude.
Dels har vi en del kvas, der godt må komme af vejen, inden køberne strømmer (!!) til. Men det er nu også godt at have lidt at varme sig - og ostemaden - med, når vi er ude.
Sikke en mild måned. Godt nok var det lidt gråt, men det så værst ud indefra.

Skriveleg i kartoffelmel.

Karen er ved at få hold på både små og store bogstaver, og hun læser ad hjertets lyst. Vi har ikke haft brug for skoleskemaet til andet end at huske aftaler. Ingen fag. Det gav lige den afveksling og lystprægede motivation, der var tiltrængt. Forandring fryder :-)

Om eftermiddagen, når vi kommer ind, tænder vi lys og kryber sammen. D.v.s. jeg har jo altid lidt sysselværk, der skal ordnes: Aftensmad, vasketøj, støvsuger o.s.v. Tit vil nogen af børnene være med, og det er jo herligt med selskab. Andre gange leger de - og de leger rigtig godt sammen alle 3 og alene og 2 & 2 for tiden!! Så bliver jeg lidt hurtigere færdig. Nogen gange er det bedst at sætte lidt i gang ved bordet, mens jeg er lidt med - lidt i køkkenet. De tegner og skriver, maler og bygger - eller får en pose kartoffelmel og et par kander vand at udfolde sig med. Så skal de voksne bare pakke sammen med deres produktfashination - processen er en nydelse i sig selv.

Nu har vi desværre ikke noget billede af den fredag aften, hvor både Marie og Helge gjorde os selskab mad kartoffelmelet i hele 2 hyggelige, taktil-stimulerende timer. Når først man har fingrene i det, ved man, at det gør godt at bruge sine sanser, og det er slet ikke til at holde op igen. Helge fik Svend "på sporet" af en ny elsket leg: At iagttage hjulsporene efter alverdens køretøjer. Det har smittet af på vores gåture, hvor han spotter alle hjulspor, og vi gætter på, hvem der har kørt dér. Desværre er de færdige med at grave kabler ned i byen. Det var ellers en herlig tid for en lille "Byggemand Bob".

Åh jo - og så kom Per Vers forbi Kamæleonklubben med sit Snakbar-band. Det var en rigtig god eftermiddag, og hans formidable talent for freestylerap med stikord fra publikum har smittet af herhjemme. Vi rapper i takt til trommerne - eller træstammerne eller hvad vi nu er i nærheden af.

Med fare for at gentage mig selv: Det er en fornøjelse at have tid. Luft omkring oplevelserne, så vi både kan glædes i forvejen og genopleve og lade os inspirere bagefter.



Kommentarer: Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]





<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Opslag [Atom]