torsdag, oktober 05, 2006

 

Synke og flyde

Kvalificerede gæt

Vi prøver
Sådan gik det:

Billederne taler vist for sig selv.

Træ flyder
At penslerne flyder, vidste vi godt, fra når vi skyller dem. Det bliver nemlig tit til en vandleg. Én enkelt pensel flyder ikke, og vi tror, det er fordi, der er så meget metal rundt om børsterne. At en klemme - og en stor træklods! - derimod kan flyde, var en overraskelse. Det blev til en lille leg med, hvor mange klemmer der skulle i de forskellige ting fra "synkebunken" (koen, mønten ...), før de kunne holdes oppe. "Klemmen er svømmevingerne", sagde Karen.

Den tredie bunke
Faktisk burde der være en bunke mere; nemlig den med de ting, der kunne begge dele: Papir flyder, mens det er tørt, men synker, når det bliver vådt - hvis man lige prikker til det! En plastiktallerken eller kop flyder, til den fyldes med vand.

Sedlerne var Karens idé. Hovsa! Der er to y-er med hver sin lyd.

Mesterlæren:
At folde Peter Pedal skibe blev det største hit.
- og at se et barn bruge sin fotografiske hukommelse bekræfter mig i, at mesterlære ikke er så skørt endda. Det har en værdi at være til stede og bare folde hver sit skib, til "mesteren" bliver overflødig. Som da Dorthe inviterede mig til at lære at spinde. Det er så dejligt at mestre noget nyt. Knytte, strikke, slå en kolbøtte, lave en skrue på trampolinen,læse.......folde en Peter Pedal båd. -Det lærte jeg af min morfar.han kaldte det bare en sørøverhat :o)


Få flere idéer på: http://www.emu.dk/elever0-3/natfag/vand/forsoeg.html

Kommentarer: Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]





<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Opslag [Atom]